Početna Slike Video Prikazi i kritike Vesti Projekti Trač Biografije Kontakt
Srpski English
   8 rezultata za (10.137 sekundi) Kucaj   
SECONDHANDERS
Grupa "Secondhanders" je nastala 2008 godine. U prvobitnoj postavi su bili Ignjatović Nebojša, Julijana Marković, Aleksandra Stanić i Gorana Ćurgus. Muzički koncept oko koje se grupa okupila je bila ideja da se napravi neka vrsta "radionice za prerađivanje muzike". Ovome je predhodio dugogodišnji angažman prof. Ignjatovića oko stvaranja pozorišne muzike za mnoge predstave Dah teatra, 7 Stages (Atlanta) MGL "Mestno gledališče" Ljubljana, Teatar Bojan Stupica kao i komponovanje muzike za crtane i animirane filmove. U kasnijoj fazi rada na predstavama, prof. Ignjatoviću se pridružila i Aleksandra Stanić (viola i vocal). 2008. godine u sastavu grupe su se nasli i Julijana Marković (violončelo, vokal, pisanje aranžmana) i Gorana Ćurgus (harfa). Prilikom rada na predstavi "Kod Nastasijevića", Dah teatra 2009. godine, pored prof. Ignjatovića bila je angažovana i Sanja Marković (saksofon, vokal, udaraljke i "art of sampling") kao i stalni član Dah teatra Jugoslav Hadžić (harmonika). Nakon rada na toj predstavi Jugoslav Hadžić je postao stalni član Secondhandersa a Sanja Marković je bila njihov član do 2011. godine.
NEBOJŠA IGNJATOVIĆ
Kontrabas, vokal, klavir, mbira, flauta, kao i kompozitor, aranžer i još mnogo toga!
Rođen 1951. u Beogradu. U zvanju je redovnog profesora na odseku za kontrabas Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu. Od 1993. član projekta "Rubber Soul" post-modernističke multimedijalne grupe. 1994. komponuje muziku za pretstavu "Lude iz Helma", izvedenu u Mladinskom gledališču u Ljubljani. Od 1999. sarađuje i komponuje sa "Dah teatrom" iz Beograda. Komponuje muziku za predstave "Dokumenti vremena", "Cirque Macabre" sa kojima odlazi na turneje po SAD-u, Australiji Nemačkoj i Norveškoj. 2005. komponuje muziku za pretstavu "Alice and Kafka are dead - Long live Rozenberg" u koprodukciji "Dah teatra" i "Seven Stages" teatra iz Atlante. 2006. komponuje muziku za pretstavu "Prica o čaju" – izvodena u New Orleansu. 2008. komponuje muziku za crtani film Rastka Ćirića "Fantazmagorija 2008.". Od 2005-2007. prorektor Univerziteta Umetnosti u Beogradu. Nebojša Ignjatović je idejni tvorac i vođa "Secondhandersa".
ALEKSANDRA STANIĆ
Viola, vokal
Stiče osnovno i srednje obrazovanje u Muzičkoj školi “Mokranjac” u Beogradu u klasi prof. V. Savkovića i M. Brankovića. Diplomirala je u klasi prof. Dejana Mlađenovića na FMU u Beogradu. Kao član kamernog orkestra "Dušan Skovran" ( od 1995. do 2004. godine ) i mnogih drugih kvarteta i kamernih sastava ( Mesoviti gudacki kvartet , ansambl Renesans ...) nastupala je na mnogobrojnom festivalima i koncertnim dvoranama u zemlji i inostranstvu. Pohađala je kurseve kamerne muzike.Clan je sastava Secondhanders i ansambla Metamorphosis i visegodisnji muzičar - saradnik "Dah teatra". Zaposlena je u Beogradskoj filharmoniji.
JULIJANA MARKOVIĆ
Violončelo, vokal
Stiče osnovno i srednje obrazovanje u Muzičkoj školi "Josip Slavenski" u Beogradu, u klasi prof. Ivana Poparića. Diplomirala je na FMU u Beogradu, u klasi prof. Sandre Belić. Pohađala je majstorske kurseve kod Majkl Fleksmana i Aleksandra Fedorčenka, i osvajala mnogobrojne nagrade na republičkim i saveznim takmičenjima i festivalima kao solista i član kamernih sastava. Zaposlena je u Beogradskoj filharmoniji od 1994. a član je više kamernih sastava (trio "Acernus","Mesoviti gudacki kvartet", ansambl "Metamorphosis" , grupa "Secondhanders" …). sa kojima je nastupala na mnogobrojnim koncertima u zemlji i inostranstvu.
GORANA ĆURGUS
Harfa
Stiče osnovno i srednje obrazovanje u Muzičkoj školi "Mokranjac" u Beogradu, u klasi prof. Ljiljane Nestorovske. Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Milice Barić. Osvojila je mnogobrojne nagrade na republičkim, saveznim i međunarodnim takmičenjima. Pohađala je majstorske kurseve kod Jane Bouškove i Elizabet Fonten-Binoš. Od 2000. radi kao solo harfistkinja Orkestra opere i baleta Narodnog pozorišta u Beogradu. Stalni je saradnik Beogradske filharmonije, Simfonijskog orkestra RTS, Vojvođanskih simfoničara... Nastupala je kao solista i član kamernih ansambala (Ansambl za novu muziku, New Moment Ansamble...) u zemlji i inostranstvu. Stalni je član tria "Acernus" i grupe "Secondhanders".
JUGOSLAV HADŽIĆ
Harmonika
Kao muzičar i glumac član je "Dah teatra" od 2002. godine i sa njima je učestvovao na mnogobrijnim festivalima u zemlji i inostranstvu. Predstave : Cirque Macabre , Nevidljivi grad , Prica o čaju, Traženje grada, Alternativni vodič kroz istoriju Beograda... Svira bas gitaru u bendu Sajsi i član je grupe "Secondhanders".
Pomoć    Dajte nam povratne informacije   
Reklamiranje    Biznis sa nama    O Secondhanders pretraživaču
Copyright © 2010 KILMULIS design